Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

И полезният чай има недостатъци

Някои чайове имат неблагоприятно въздействие върху нас

чай

Може да предизвикат безсъние, безпокойство или раздразнителност. Киселините, главоболията, диарията, гаденето, запекът и загубата на апетит са едни от страничните ефекти на чая. Освен това не е изключена загуба на зъби и плътност на костите, ако консумирате твърде концентриран чай в продължение на десетилетие.

Несъвместимост с лекарства

Зеленият чай например не си взаимодейства особено добре с антикоагулантите. Това може да засили риска от образуване на тромби. Билковите отвари, които съдържат кофеин, влияят на антидиабетните медикаменти и на лекарства за склероза, както и на някои антибиотици. Това понякога пречи на лечението.

Недостатъчното му познаване

Преди да хукнете да варите поредната „здравословна“ трева, консултирайте се с билкар или доктор. Например сената и зърнастецът, който е враг на запека, може да обострят гастро-чревни проблеми и да ви сдобият със свирепа диария. Чай от мандрагора и репей може не само да замъгли зрението ви, но да доведе и до делириум. В големи количества отварата от черен оман може да ви сдобие с непоправимо увреждане на черния дроб, пише списание „За жената“.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *