Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Правете масажи на лицето ако имате проблеми със синусите

Масажите в областта на синусите ще подобрят кръвообраще­нието в този участък и ще облекчат болката.

 

  • С помощта на по­казалците натиснете силно външния ръб на ноздрите в края на носа. След това масажирайте нагоре и навън по горната костна част на носа до средата между веждите.
  • Друга техника изисква поставяне на палците от двете стра­ни на носа, като се притиска силно хрущяла. Задръжте за 30 се­кунди и след това отпуснете. Може да повтаряте колкото пъти желаете.
  • Други чувствителни точки за натиск са вдлъбнатините във вътрешната част на всяка вежда около 2 см навън от носа и долната част на скулите в средата на всяка буза (при синуит по­следната точка може да е болезнена). Притиснете за около 10 секунди, отпуснете и повторете 3 пъти.
  • Ще увеличите ефективността на масажа, ако едновременно правите инхалация с масло от розмарин. Напълнете купа с го­реща вода и добавете няколко капки от етеричното масло, за да усещате парата, докато масажирате лицето.

ЛЮБОПИТНО: Проблеми със синусите при полет със самолет

  • При полет със самолет налягането в средното ухо първо се повишава, а след това се понижава и въздухът трябва бър­зо да излезе през евстахиевата тръба, свързваща ухото и носоглътката. Съще­ствуват много начини за облекчаване на това състояние. От полза е всяко дейст­вие, което отваря евстахиевата тръба (като дъвчене, преглъщане или прозяване). Опитайте и следната техника: стиснете носа с пръсти, затворете уста и се опитайте да издишате срещу блокирани­те пътища, което ще насочи въздуха към евстахиевата тръба. Ако чуете пукащ звук и напрежението и болката отшумят, значи сте успели. Това се нарича „похват на Валсалва“. Ако нищо от изброеното не помогне, използвайте назален деконгестант или помолете личния си лекар да ви предпише инхалатор.

 

ЗНАЕТЕ ЛИ, ЧЕ…

Ако издухвате едновре­менно и двете ноздри, на­лягането ще предизвика навлизане на бактерии в кухините на синусните. Из­духайте първо едната нозд­ра, а след това другата. Или смръкнете навътре – това ще доведе от оттичане на секрета от синусите надолу към гърлото.

 

Лечение на синусите от вътре навън

Ехинацеята и ципестото сграбиче стимулират имунната сис­тема и унищожават бактериите и вирусите. Вземайте 4 пъти дневно по 200 мг ехинацея и 2 пъти дневно по 200 мг ципесто сграбиче (винаги между храненията). Ако страдате от синуит, настъпил след прекарано простудно заболяване или грип, прие­майте цялата доза и на двете билки в продължение на няколко седмици или до настъпване на подобрение. При хроничен си­нуит редувайте билките през седмица.

 

 ДОБРЕ Е ДА ЗНАЕТЕ, ЧЕ за всички респираторни заболявания вече има естествен метод за лечение!

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *