Начало / Здравословен живот / Диети и отслабване / Колко са калориите на диетичната кола?


Витамин С + Цинк – мощна противовирусна защита за цели 3 месеца! 10% отстъпка!

Колко са калориите на диетичната кола?

Диетичната кола не е напитката, която ще ви помогне да отслабнете!

colaТози извод направиха учени от САЩ, които решиха да проверят вярна ли е рекламата, че въпросната напитка съдържа O калории. Не – тя не е вярна! Изследователите дори смятат, че именно тя е причина за проявата на затлъстяване, диабет и сърдечни заболявания, твърдят от medikforum.ru.

Диетичната кола е предпочитана от все повече любители заради обещанието, че в нея няма да бъде открита захар и че на практика не товари тялото ви с калории, както традиционната напитка. Подведени от подобни реклами, много хора престават да контролират потреблението си със самозаблудата, че диетичната напитка им помага да отслабнат. Редовната употреба на диетична кола води до затлъстяване, категорични са учените.

Сравнявайки статистически данни, учените открили, че диетичната кола причинява на любителите доста здравословни проблеми. Напитката с изкуствен подсладител е определяща причина за натрупването на наднормени килограми. Според едно от изследванията в САЩ именно диетичната кола повишава двойно риска от развитието на метаболитен синдром, който е предшественик на сърдечно-съдовите заболявания.

Т.е. любителите на диетичната кола в крайна сметка трябва да са наясно, че приказките за нулеви калории са само рекламен трик и че диетичната кола носи на организма същите негативи, както и традиционната.
Има ли изобщо “полезна” кола, риторично питат учените. Любителите на напитки с изкуствени подсладители – захарин, аспартам – в САЩ са 30% от населението.

Внимание! Материалите в Лекува.нет може да се използват само с публикуване на активен линк към оригиналния текст!


Избрано за теб


Отговори

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани с *

*