ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Шоколадът помага в диагностиката на рака

Шоколадът и газираните напитки могат да бъдат използвани като онкомаркери и да подпомагат диагностицирането на участъците със злокачествени клетки.

skenerИнтересното твърдение е на британски учени, които са изследвали усвояването на захарта от различни тъкани. Доказано е, че злокачествените клетки потребяват по-големи количества, информира medikforum.ru.

Злокачествените клетки имат нужда от повече захар, за да поддържат растежа си, сочат наблюденията. Изследователите от Университетския колеж в Лондон доказват това чрез скенер, който проследява поглъщането на глюкоза. Пациент с онкологична диагноза изял парче шоколад, след което апаратурата буквално осветила болните участъци на тялото му.

Този диагностичен метод в бъдеще може да се окаже по-прост и безопасен от практикуваните, тъй като няма нужда да се прилагат радиоактивни лъчения за разпознаване на болестта. Такъв тип диагностика е особено вреден за бременни жени и малки деца. Захарният тест може да бъде усъвършенстван и патентован в рамките на година и половина.

Скенерите, чрез които ще става изследването, са доста разпространени, така че няма да е нужно набавянето на допълнителна скъпоструваща апаратура. Не е без значение това, че диагностиката няма негативни странични ефекти и може да се прилага многократно, т.е. да се следи ефективността на едно започнало лечение.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *