ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Ето кои храни ни пазят от рак!

Редовната консумация на храни с полифеноли намалява риска от рак на простатата, яйчниците, млечната жлеза и панкреаса, хранопровода и кожата.

sok-ot-narИзвестно е, че полифенолите /растителни пигменти/ са мощни природни антиоксиданти. Те защитават човешката ДНК от окислителни процеси и действие на канцерогени; възпират разпространението на ракови клетки в организма, припомнят от medikforum.ru. Британски учени са успели експериментално да докажат тази теория, проследявайки въздействието на храни с полифеноли върху пациенти с рак на простатата.

За експеримента били събрани доброволци, лекувани оперативно и чрез лъчева терапия. Те били помолени да се придържат към точно определена диета, като в менюто им били включени сок от нар, зелен чай, броколи и куркума. Шест месеца по-късно изследванията показали, че белтъчното ниво в кръвта им, маркиращо наличието на ракови клетки, е редуцирано с 63%.

По аналогичен път е доказано също, че полифеноловата диета помага на пациенти, лекувани от рак на млечната жлеза. Те значително по-рядко получавали рецидиви на болестта. Паралелно с това интензивната употреба на изброените храни доказано предотвратява или облекчава хроничните страдания от рода на артрит и сърдечно-съдови заболявания, а така също забавя стареенето на кожата. Полифенолите намаляват и холестериновите нива, което прови изброените продукти подходящи за профилактика и ефективно средство срещу хипергликемия.

Ето още някои храни, които подпомагат посочените процеси и влияят на човешкото здраве по идентичен начин: грозде, ябълки, червени боровинки, шоколад и чай.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *