ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Ето как най-лесно можем да се справим със стреса!

Ходенето или тичането с умерена скорост най-лесно смъква напрежението и неутрализира стреса.

begТози тип физическа активност действа на нервните клетки по-ефективно от всякакви хапчета, описват от www.kp.ru или по информация на Daily mail. До този извод са стигнали изследователи от Принстънския университет след лабораторни експерименти с мишки. Учените поставили мишките в стресова ситуация – пуснали ги в съд със студена вода, след което ги извадили и ги оставили върху нещо като фитнес-пътечка. Бягащите гризачи бързо балансирали поведението си, а изследванията показали, че нервните им импулси са се нормализирали след енергичното тичане по пътечката.

Принстънският екип е на мнение, че същият механизъм действа и при хората. Движението без напрежение – ходене, леко тичане – успокоява нервните клетки в главния мозък и после ги поддържа в спокойно състояние.

Външните дразнители или силните вътрешни преживявания отключват вулкан от емоции, които могат да бъдат положителни или негативни – но при всички случаи организмът изпада в стрес и търси инстинктивно вариант за балансиране. “Разцентрованата” нервна система причинява отклонения в действието на всяка друга система и може да предизвика трайни отрицателни последици за здравето. Помогнете си сами, съветват учените от Принстън. Няма нужда от скъпи лекарства или специални условия за фитнес. Направете единствено усилие – излезте на въздух и се разходете, като се опитате да се дистанцирате от преживяното. Успокоени и “на бистра глава” ще откриете най-разумното решение, ако ситуацията изисква това.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *