Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

И мислите лекуват…

В нашия сайт, както и на много места в интернет, се предлагат терапевтични схеми, включващи медитация, постепенно отпускане, йога или тай-чи.

Независимо от формата, под която се практикуват, техниките за релаксация и медитация са доказали своя терапевтичен потенциал. Най-добре изследвана от тях е трансценденталната медитация. Учени са доказали, че дълбокият покой, постигнат под въздействие на трансценденталната медитация, понижава кръвното налягане и забавя пулса и дишането. Антистресовият ефект се отразява положително на имунната система и подобрява симптомите при тревожни състояния и депресия.

Всички разновидности на медитацията и релаксацията могат да се практикуват в домашни условия, при това с минимална подготовка. Ефективни са при различни здравословни проблеми – от високо кръвно налягане до псориазис и менструални оплаквания.

Дори да се възползваме в максимална степен от ефекта на лекарствените растения, хранителните добавки и техниките за релаксация и медитация, не бива да подценяваме традиционната медицина. Най-добрият вариант е да комбинираме постиженията на съвременната медицина с домашните лечебни средства, помагали на поколенията пред нас. Този подход се нарича комплементарна медицина. Например, ако страдате от сърдечносъдово заболяване или захарен диабет, вероятно ще се постараете да си осигурите най-съвременното лечение, но същевременно ще направите всичко възможно, за да облекчите симптомите или да забавите развитието на болестта. Обсъдете с лекуващия лекар домашните лечебни средства, които използвате и може би ще откриете, че той също прилага такива, например, масаж срещу главоболие или баня с овесени трици при обрив. Традиционната медицина и домашните лечебни средства не са врагове. С комбинирането на положителните им страни ще постигнете максимални терапевтични резултати.

Ако сте привърженик на природолечението, чийто методи включват непотискане на симптомите и ненамеса в работата на естествените защитни системи на организма, в нашия сайт можете да намерите много полезни съвети.

 

Искате ли да станете менталист?

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *