ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Рахит и скорбут: забравените болести възкръсват!

Осемгодишно момче е починало от усложнения, развили се след като детето се разболяло от скорбут. Случката става не къде да е, а в Европа – при това във Великобритания!

vitaminiВсе повече деца на Острова развиват заболявания, считани допреди 15 години за изчезнали. Става дума за скорбут и рахит; причината за това явление е лошото хранене. В задоволена Великобритания това не е въпрос на купонна система и недостиг, а на лош избор. Най-младите британци предпочитат т.н. фаст фууд и се тъпчат с чипс и бургери за сметка на пресните плодове и зеленчуци.

Намаленото потребление на плодове и зеленчуци води до недостиг на витамин С в детския организъм, припомнят от medikforum.ru. Последицата е скорбут – изразява се във възпаление и болки в ставите, възпаление на венците, загуба на зъби. Недостигът на витамин D и калций пък води до рахит – костите се деформират и децата се инвалидизират, спира нормалното им развитие и израстване.

Менюто на най-младите британци днес по съдържание на полезни съставки и витамини е по-лошо, отколкото преди 70 години, по време на Втората световна война. Ако военното гладуване и недохранване са били причинени от външните условия, то сегашната ситуация е плод на подценяване и неразбиране значението на здравословното хранене. От началото на финансовата криза през 2008 година потреблението на плодове и зеленчуци в Англия непрекъснато намалява, при това много по-бързо, отколкото в Европа като цяло и САЩ. Сега всеки гражданин на Албион консумира годишно с 4 килограма плодове и зеленчуци по-малко, отколкото през 2007 година.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *