Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Как здравословно да се нахраним на шведска маса

Самото произнасяне на фразата “шведска маса” буди асоциации с преяждане и хранителни разстройства.

praznichna-trapezaПред шведската маса човек трудно удържа на лакомията си. Мъчно контролира гастрономическото си любопитство, ако се намира зад граница и част от блюдата са му непознати. Кулинарните катастрофи поради тези две причини не са една или две. Когато те се комбинират с дребните пресмятания да изядеш повече, отколкото си платил, стомашните проблеми са неизбежни.

И все пак – как да се храним сред разнообразието от храни, така че да не си съсипем ваканцията?
Първото, което е добре да похапнем след пристигането си, е салата или местен кисело-млечен продукт. Леката храна ще даде възможност на организма да се адаптира и освежи. Такъв старт на храненето е препоръчителен и през следващите два-три дни от почивката.

През първите дни се старайте да похапвате само познати неща. Екзотичната кухня предлага много изкушения, но вие не знаете как стомахът ви ще реагира на “запознанството”. Ако имате някаква хранителна алергия, по-добре изобщо да не поглеждате към непознатите храни през целия отдих, съветват от sobesednik.ru.

Не смесвайте много храни наведнъж. Пробвайте нещата, които са ви заинтригували, едно по едно. Практиката на блок-масите е на принципа на модулите. Ако нещо пропуснете днес, след два-три дни то отново ще се появи. Не се поддавайте на порива да хапнете от всичко и по много. Ако все пак изкушението не ви дава мира – вземете чиния, разходете се край гондолите и поставете в нея по една лъжица от привлеклите ви храни. Чинията може да е изцяло запълнена, но да остане равна – т.е. нищо в нея да не е натрупано на купчинки и да не “крещи” за количество. Опитвайте бавно, като се стараете да вникнете във вкуса на избраната храна. Гарантирано – тази “равна” чиния ще ви нахрани. При това – без последици.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *