ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Как да спасим черния си дроб от празничните трапези?

Макар да е времето на Великия пост, празничните дни ще бъдат изпитание за черния ни дроб заради вече заредените празнични трапези. Няколко почивни дни накуп в повечето случаи означават преяждане и може би препиване.

jena-qde-mnogoКакво е полезно за черния дроб в подобни случаи, описват от www.kp.ru.
Диетолозите препоръчват за баланс на тежките блюда – аспержи. Те вече се отглеждат у нас, има ги в различна форма и могат да се използват задушени, леко запечени на грил или сварени. В тях има много аминокиселини, които помагат на чернодробните клетки да се адаптират след стреса. Съдържат и В-витамини, поддържащи нервната система; селен, полезен за имунната система, и растителни белтъчини, които помагат да се възстановяват силите.Аспержите са богати на целулоза и хранителни влакна, които помагат на организма да изхвърли токсините.

Към храните, подходящи за пречистване и поддържане на организма се отнасят също крем-супите от домати или тиквички, които чудесно възстановяват далака и черния дроб. В доматите има много калий, благодарение на който се спасяваме от аритмии и сърцебиене. Също и антиоксиданта ликопин, подобряващ общия тонус.

Препоръчват се още млечни коктейли с банан и лимон: сорбенти, изчистващи организма от алкохолните остатъци. Медът също извежда токсини от алкохол и пречиства черния дроб, но не бива да се вземат повече от две супени лъжици наведнъж. Той обогатява хранителния спектър с фруктоза, калий и магнезий.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *