ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Пълнеем от положителните емоции!

Представата, че хората компенсират с повече храна негативните емоции, не отговаря съвсем на истината!

tortaПохапването на сладости за утеха е възможен вариант, но по-често неконтролираното тъпчене с храна става, когато сме радостни или изживяваме щастливи моменти. Това твърди изследователски екип от Холандия, съобщава medikforum.ru. Според изследователите натрупването на наднормено тегло става в периоди на радости, а не на проблеми и нещастия.

Експеримент на групата с участието на 87 студенти е доказал, че 75% от всички хора се хранят в зависимост от настроението си. Ако един човек е щастлив, опасността да поеме излишни калории е значително по-голяма, отколкото при лошо настроение.
При споменатия експеримент участниците студенти били разделени на три групи и всяка от тях гледала филм. Филмите били различни – подбрани така, че да будят определени емоции. Например „положителната” група гледала „Мистър Бийн”.
След прожекцията на всички участници било предложено да похапнат чипс и шоколад. После били измерени индивидуално калориите, поети от всеки студент.

Обобщението показало, че най-много налитат на сладкото онези, които са се веселили с приключенията на Мистър Бийн и са имали положителна емоционална настройка.

Все пак трябва да се признае, че похапването на сладко подобрява настроението – свързано е с увеличено производство на хормона на щастието. Точно по тази причина се е структурирал и класическият образ – изоставена от любимия жена се тъпче с шоколад или торти. Според изследователи на практика 75% от хората променят хранителния си режим и навици под напора на силни емоции, било то положителни или негативни.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *