Начало / Здравословен живот / Диети и отслабване / Здравословни продукти, които могат да ни навредят


Здравословни продукти, които могат да ни навредят

Желанието да се храним здравословно е похвално, но резултатите от една здравословна диета не винаги са очакваните. Често се случва да увеличим килограмите си, докато похапваме полезни продукти. Защо е така?

dietaДа вземем например доказано здравословния плодов сок. Отличен избор! Само че в 300 милилитра от него има приблизително 150 калории. За сравнение – бутилка кола съдържа 139 калории. Обикновено сокът не съдържа влакна и това позволява на организма бързо да абсорбира съдържащата се в сока захар. Нивото на кръвната захар се вдига рязко, след което пада – и това причинява състояние, близко до летаргия. Хората, които прекаляват със сладкия плодов сок, неслучайно менят рязко настроението си: от вялост – до неовладяна раздразнителност.

Доказано полезен продукт е и зехтинът. Той е един от стълбовете на средиземноморската диета. Но една чаена лъжичка от маслиненото масло вкарва в тялото ни 50 калории.

Много диетолози препоръчват шейковете, но там калориите също са неочаквано много! И медът е сред полезните храни – само че май забравяме, че това е почти чиста захар. Обезмаслените йогурти и бисквити очевидно също са клопка /за да постигнат добър вкус след отнемането на мазнините, обикновено производителите добавят повечко захар/.

За капак – замяната на червеното месо с пилешко може здраво да ни подведе, обобщават от medikforum.ru. Нищо не печелим, ако готвим пилето с кожата и особено ако го пържим. С две думи – полезните продукти в менюто ни още не са гаранция за здравословно хранене. Зависи как ги използваме. И в какви количества!

Внимание! Материалите в Лекува.нет може да се използват само с публикуване на активен линк към оригиналния текст!


Избрано за теб


Отговори

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани с *

*