Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Каква е правилна позиция при кърмене?

Следвайте тези лесни правила, които ще направят кърменето по-лесно и приятно задължение за майката:

  • Купете си възглавница за кърмене – тя е с формата на под­кова и се фиксира под гърдите, за да осигури максимално удоб­на опора на ръката ви. Можете да я намерите в специализира­ните магазини за детски стоки и в интернет.
  • Уверете се, че кърмачето не е претоплено. В противен слу­чай най-вероятно ще заспи, преди да се е нахранило.
  • Кърмете бебето в тихо, леко затъмнено помещение. Спо­койствието ще помогне и на двама ви.
  • Гушнете детето така, че цялото му телце да е обърнато към гърдите ви. С едната си ръка придържайте седалището му (облегнете главичката му в сгъвката на лакътя), а другата плъзнете под гърдата и допрете зърното до долната устна на бебето – това ще провокира сукателния му рефлекс. Тогава бързо го при­тиснете към себе си, така че устата му да захване не само зърно­то, но и колкото може по-голяма част от ареолата.
  • Кърмачето има инстинкт за самосъхранение – като се нахра­ни, то само ще спре да суче, но ако се опитате преждевременно да прекъснете кърменето, ще стисне толкова здраво, че може да разрани зърното. Ако се наложи да го отделите от гърдата (на­пример за да го преместите от другата страна), плъзнете малкия си пръст между ареолата и ъгълчето на устата му. Така ще прео­долеете здравата му захапка и ще прекъснете сученето.

 

Ляво, дясно…

Редувайте гърдите при всяко кърмене. Така натоварването ще се разпределя равномерно, а и няма да задържате кърма. Ако често се случва да не можете да си спомните от коя страна сте кърмили предишния път, свикнете да си отбелязвате с безопас­на игла, закачена на сутиена.

 

 

Как да се справите с бебешките колики?

 

 

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *