Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Хладилникът поврежда плодовете и зеленчуците – виж как!

Плодовете и зеленчуците, съхранявани в хладилник, бързо губят полезни за здравето ни вещества. Защо се случва това?

frizerПространството в хладилника е постоянно тъмно, обясняват от medikforum.ru. В природата има постоянно редуване на ден и нощ, т.е. на тъмно и светло. Промяната в условията е специфичен сигнал за растителните храни, които очевидно отчитат, че въпросното редуване липсва.

Ние сме наясно, че продължителната термична обработка разгражда някои от най-полезните съставки в растителните храни. Сега се оказва, че е безполезно да съхраняваме същите продукти дълго време в хладилник. Според експертите плодовете и зеленчуците остават живи дълго време и, отчитайки въпросния елемент от околната среда, отключват специфични процеси в клетките си.

Експертите смятат, че в светлите часове полезните съставки на плодовете и зеленчуците достигат своя максимум – и обратно. Ако те пребивават постоянно само на тъмно, клетките им не са в състояние да достигнат полезните хранителни нива, на които са способни. Решенията на проблема могат да бъдат две: или въпросните продукти да се консумират максимално бързо, без да престояват в хладилник. Или да се разработи нова система на осветление в хладилниците. Специално реле ще включва и изключва осветлението в студения шкаф според реалното редуване на светло и тъмно. Вариантът вече е преминал клинични изпитания и резултатите отговарят на очакванията.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *