ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Какви страшилища живеят в нашия хладилник?

Внимание, листерия!

хладилник бактерия листерия

Листерията е изключително издръжлива бактерия, която не се унищожава дори и при температури под нулата. Най-често се среща върху зеленчуци, яйца и продукти, които са били в контакт с пръст или животински екскременти. Смята се, че може да не окаже никакъв ефект върху някои индивиди, а на други да предизвика сериозни проблеми – треска, повръщане, диария, и в повечето случаи се налага приемане в болница. Според някои специалисти листерията може да предизвика спонтанен аборт или увреждане на бебето, сериозни и дори смъртоносни инфекции у деца, възрастни или хора с отслабена имунна система.

Със затопляне на времето внимавайте за салмонела

Лятото е сезонът, когато има най-много случаи на салмонела, но риск съществува още с първите по-топли пролетни дни. Заболяването може да протече под различни форми – като гастрит, диария, грип или коремен тиф. Най-често заразяването става след консумацията на инфектирани яйца, месо, мляко, които не са преминали добра термична обработка. Но дори недобре измити плодове и зеленчуци може да предизвикат заболяване, пише списание „За жената“.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *