Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Дедите ни са яли повече и са тежали по-малко!

Британски учени изчислиха, че средностатистическият жител на страната преди 30 години е потребявал с 600 калории повече, но теглото му е било с 12 килограма по-ниско в сравнение с днешните “параметри”.

fizikaЕдва ли тази закономерност е по-различна в други точки на света. Съвременното човечество се учи да се храни рационално, но физическата му активност постоянно намалява и в това е главният проблем. Глобалната епидемия от затлъстяване си остава постоянна заплаха, констатират от medikforum.ru.

Много хора днес се отказват от бързото хранене, от мазните и подсладени храни и от червеното месо, но това не е решение на проблема. Проблемът е в заседналия начин на живот и липсата на желание и навик за редовно физическо натоварване. Разликата от 600 калории в рациона на днешните хора и предшествениците им отпреди 30 години може да се онагледи с един бургер с пържени картофки, или три големи бири. Да се откажеш от подобно нещо е добро решение, но не е достатъчно.

С възрастта хората все по-трудно контролират теглото си, потвърждават учените. При младия организъм метаболизмът е по-бърз и някак се справя с различните захари и мазнини, натъпкващи храната ни. Не е така обаче при по-възрастните. Диетите и гладуването не дават желаните резултати, макар хората да избират зърнените закуски, рибата и обезмасленото мляко, а също да се отказват от алкохола. Проблемът с ниската физическа активност остава открит.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *