Сигурно няма човек, който умишлено да се храни нездравословно!

Всеки иска да яде хубави и полезни храни, като една от причините е стройната фигура.

Но не всеки знае как, макар и пазарите и супермаркетите да изобилстват от стока, като на някои продукти дори се пише „лайт”, т.е. внушава се, че този маргарин или тази напитка, например, няма да допринесе за затлъстяването на потребителя. Почти колкото различни видове такива храни, има и книги по темата, а и много сайтове в интернет. Повечето хора слушат разни популярни приказки по въпроса и следват съвети, които вдъхват някаква надежда за лечение на тяхното заболяване. За съжаление доста от тези препоръки са чиста заблуда, някои от тях са даже съмнителни, а битуват и направо грешни.

Ето няколко примера:

Като намаля порциите наполовина – ще отслабна.

Ако вие се храните само с шоколад, пържени шницели, кюфтета и картофки, пастички и тортички, дюнери и пици, чипс и бира и по принцип нямате желание да промените начина и качеството на храната си, то въобще няма смисъл да намалявате порциите. Не стига, че не давате на организма си необходимите хранителни вещества, ако го лишавате и от количество, то болестите скоро ще ви стигнат. Ако се храните с повече храни, съдържащи полезни вещества, тогава можете да ядете и големи количества и въпреки това ще отслабнете без да се налага да гладувате.

От хляб се пълнее.

Не е вярно, особено когато става дума за пълнозърнест хляб, ръжен хляб, хляб с фибри, за които сте напълно сигурни, че съдържанието им отговаря на информацията от етикета.

Късно вечер не трябва да се храните.

Точно така! Не трябва да си лягате с пълен стомах. Освен това не всички храни са подходящи за късна вечеря. Това не означава, че ако хапвате в 22.00 часа, а си лягате в 1.00 часа през нощта, то не е полезно. Напротив. Правилото е – яжте поне 4 часа преди да си легнете за дълъг нощен сън.

 

 

За стройна фигура – храна според кръвната група

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *