ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Подреждайте правилно хладилника, за да няма болести

Както знаете, във вътрешността на хладилника има различни температурни зони

хладилник

Най-топло е на най-горния рафт. Там е добре да държите вече сготвени ястия, мармалади и конфитюр.

В средата е подходящо за млечни продукти като кисело мляко, сирена и кашкавал.

Най-студено е на най-долния рафт, непосредствено над отделенията за плодове и зеленчуци. Там температурата е около 2 градуса по Целзий, затова на това място съхранявайте месо, риба, колбаси, пресни сирена.

В отделенията за плодове и зеленчуци температурата достига до 6-7 градуса по Целзий, затова там не съхранявайте меса или млечни продукти.

На рафтчетата на вратите температурата също е по-висока, затова там също не бива да се поставят рискови продукти.

Защита с йонизатор и озонатор

Някои модели хладилници притежават специална система за борба с бактериите. Функцията йонизатор се състои в това на определен период в хладилника да се разпръскват отрицателно заредени йони, които да унищожат бактериите. Ако нямате такава функция, може да използвате специални уреди – озонатори, които също може да се използват за специално почистване на хладилника. При третиране с озонирана вода се убиват 99% от наличните бактерии, плесени и се удължава срокът на съхранение на плодовете и зеленчуците.

Малък съвет

Най-наситеното място с бактерии е отделението за плодове и зеленчуци, така че там почиствайте най-често, пише списание „За жената“.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *