Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Хигиена и контрол пазят стомаха от летните инфекции

Обилно измивайте с вода плодовете и зеленчуците, които ядете сурови

стомашно разстройство саломонела

Следете дали хранителните продукти са в срок на годност. Особено рискови са млечните продукти и яйцата. Предпочитайте десерти, минали през термична обработка. В жегите е желателно най-напред да сварите прясното мляко и тогава да го приберете в хладилника.

Опасности крият каймата и малотрайните колбаси, които могат да съдържат болестотворните бактерии салмонели.

Основно правило при приготвяне на храна в летния сезон е достатъчната й топлинна обработка. Най-добре е да се готви в количество за едно хранене или поне за един ден, като ястието не бива да престоява извън хладилника.

Хранителните продукти могат да бъдат заразени с микроби от мухи, затова не дръжте храна на открито, замрежвайте прозорците, затваряйте плътно съдовете за смет и редовно изхвърляйте отпадъците.

За да сте сигурни, че няма да попаднете на заразено месо, пазарувайте от магазини с добър санитарно-хигиенен контрол, пише вестник „Всичко за семейството“.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *