Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Ендогенната депресия подбира жертвите си

Кой е застрашен от ендогенна депресия?

депресия

Хора с определена съвкупност на черти от характера: прекалено, болезнено добросъвестни, с изострено чувство за дълг, патологично тревожни, неуверени в себе си, неспособни да вземат самостоятелно решения.

Хора, чиито роднини са страдали или страдат от ендогенна депресия или други психоемоционални разстройства.

Симптоми на ендогенната депресия

Общо безразличие. Настроението фактически не е свързано с това, което се случва, независимо дали е радостно или неприятно събитие. Човек усеща, че по-рано е бил способен да преживява емоции, но сега в душата му цари пустота. Обикновено пристъпите на лошо настроение са сутрин, засилват се през пролетта и есента. Бавно придвижване и мислене. В това състояние човек физически не може да се движи бързо, освен това му трябва време, за да възприеме информацията, не успява да се съсредоточи. Хронично чувство за умора, постоянна сънливост, смущения в съня, понякога съпроводени от болки в мускулите. В някои случаи има смущения в храносмилането, а при жените – нарушения в месечния цикъл.

Постоянно усещане за вина. Самооценката пада с всеки изминал ден, появяват се въпроси от типа „Защо е трябвало да се раждам“, „Защо хората имат всичко, а аз – нищо“, „Този свят не е 3а мен“.

Намален или повишен апетит, глад за вредни храни. Изпитване на въображаеми болки, без да има такива физически. Мисли за самоубийство.

В такова състояние е забранено да се приемат антидепресанти без консултация с лекар, както и всякакви форми на самолечение! Твърде рисковано е да се повишава физическата активност, за да се подобри настроението, пише списание „За жената“.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *