Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Полезни съвети за бързо заспиване

Ако от безсъние се въртите в леглото, направете го по-удобно, като си купите ортопедична възглавница.

Тя е проектирана специално за хора с болки в шията – проблем, който също нерядко нарушава съня.

Обърнете будилника така, че да не можете да го виждате. Ако първата ви мисъл като отворите очи е да погледнете колко е часът, вероятно постоянно се притеснявате, че от недоспиване няма да можете да изпълнявате задълженията си през деня. При страдащите от тежко безсъние това допълнително задълбочава проблема.

Преди лягане проветрете добре стаята. Ако е летен сезон – спете на отворен прозорец. Ако навън е студено, изключете отоплението или го намалете. Повечето хора спят по-добре в студена стая, но с плътна завивка.

Ако нощем се будите от движенията на партньора си, помислете дали не е по-добре да си купите по-широка спалня. Някои ортопедични матраци са проектирани така, че дори и топка за боулинг да падне върху другата половина на леглото, вие няма да почувствате нищо. Обмислете и възможността да спите в отделни легла.

Легнете и си представете, че ходилата ви натежават и изтръпват, сякаш потъват в матрака. Представете си как това усещане засяга и прасците ви и бавно се придвижва все по-нагоре. Целта е цялото ви тяло постепенно да се отпусне – от главата до пръстите на краката.

Ако с това упражнение не постигнете желания резултат, на помощ идват овцете – започнете да броите наум. Може да ви звучи нелепо, но идеята е мозъкът да се ангажира с повтаряща се мисъл, която да го приспи. А няма нищо по-отегчително и монотонно от стадо овце. Всъщност каквото и да броите, ефектът би трябвало да е същият.

 

Сънотворните – вредни и напълно излишни

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *