ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Как да се спасим от летните отоци?

Отоците, които мъчат милиони, естествено не са сезонно явление – но през лятото от тях страдат и напълно здрави хора!

otokКак да се спасим от отоците? Известно е, че отокът представлява задържана течност в междуклетъчното пространство. Ако един човек без здравословни проблеми пие редовно около литър и половина вода на ден, той няма да има никакви проблеми с въпросното задържане.

Появят ли се трайно отоци, най-добре е да се потърси лекар – те могат да са сигнал за проблеми със сърцето, бъбреците или вените. Високото артериално налягане и наднорменото тегло също причиняват отоци.

Отоците през горещото лято имат друга природа: тогава се поемат повече от обичайното количество течности, а много жени не се отказват да ходят на високи токчета. С това се обясняват адските болки и отоци вечер – след горещ летен ден, прекаран “на пръсти”. Хладка вана на краката и ръцете снема умората и нормализира тонуса на тъканите, които изхвърлят задържаната течност. Ако сте здрави, но в няколко поредни летни дни завършвате деня с отекли крака – сменете обувките и се откажете от токчетата. Старайте се да не поемате големи количества течности преди сън. Намалете дозите кафе и чай – те наистина извеждат течности от организма, но в същото време предизвикват жажда.

По-често хапвайте ориз, череши, вишни – и те извличат излишната течност от плътта ни. Ако сте склонни към отоци – откажете се в горещите дни от пържено и пикантно, съветват от www.kp.ru. Добра работа върши липовият чай – той премахва отоците, а и помага да отслабнете. Облекчава усвояването на храната и е мощно пикочогонно средство.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *