Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Магданозът лекува задържане на течности в организма!

Доказано е, че растението действа като слаб диуретик. За да приготвите чай от магданоз, накиснете за 10 минути в 1 чаша вряла вода 2 ч.л.  сушени листа или 5 стръкчета пресен магданоз. Пийте по 3 чаши на ден.

При задържане на течности в организма лекарите често предписват диуретици. Тези лекарствени препарати, обаче, може да станат причина и за загуба на важни минерали, които – наред с останалите си функции – са от ключово значение за поддържането на нормална сърдечна дейност. За да се справите с проблема без медикаменти, в повечето случаи е достатъчно да промените хранителния си режим, да пиете билкови чайове и да се разхождате на открито, за да се освободите от токсините и водната задръжка.

Пийте повече вода. Звучи парадоксално, но това понякога е най-доброто решение. При определени условия организмът се презапасява с вода, за да може да компенсира недостига й. Повишеният прием на течности стимулира отделянето на урина, а заедно с нея – и на повече натрий. Всяка сутрин си приготвяйте по 2 литра вода за деня и се старайте до вечерта да сте изпили цялото количество. (това не се отнася за хора с бъбречна недостатъчност)

Глухарчето е натурален диуретик – направете си чай от сушено глухарче – 1,5 с.л. от билката залейте с 1 л вода. Кипнете водата и варете на тих огън 15 минути. Прецедете, оставете да се охлади и пийте от 2 до 4 чаши на ден.

Чай от коприва също има пикочогонно действие. Залейте 1 ч.л. стрити корени от коприва с 1 чаша студена вода. Подгрейте сместа до кипване и я оставете да ври 1 минута. Отстранете я от котлона и я покрийте за 10 минути. Пийте по 1 чаша 4 пъти на ден. Наред с плодовете и зеленчуците, които ви доставят калий, редовно слагайте на трапезата си и целина, пъпеш, аспержи и краставици. Всички те съдържат химически вещества с пикочогонно действие.

 

Какви чудеса „прави” киселото мляко?

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *