ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Защо се получават мускулните спазми?

За бързо облекчаване на болката можете да приложите загряване или масаж, а когато симптомите отшумят, ще трябва да предприемете някои промени в начина си на живот. Вероятно организмът ви страда от недостиг на калий, магнезий и калций – трите минерала, които регулират активността на нервните и мускулните влакна. Консумирайте повече плодове и зеленчуци, приемайте достатъчно течности и тренирайте редовно.

 

Какъв е реално проблемът с мускулните спазми?

Понякога получавате спаз­ми по време на трениров­ка. В други случаи пробле­мът се проявява, когато сте неподвижни от часове. И в двете ситуации спазми­те се дължат на мускулно претоварване, обезводня­ване, стрес или преумора. Но ако прасците ви се схва­щат по време на сън и се събуждате от мъчителна болка, причините се коре­нят в погрешен химически сигнал от нервната систе­ма. Често състоянието е свързано с нарушен баланс на натрий и калий в орга­низма.

 

Третиране с топлина

За да облекчите спазъма и да стимулирате кръвоснабдяването в болезнения участък, използвайте затоплена кърпа или електрическа възглавница (на най-ниската температура). Редувайте 20-минутни загряващи процедури с 20-минутни паузи.

Вземете топъл душ или се потопете във ваната, като предва­рително разтворите във водата 1/2 чаша английска сол. В нея се съдържа магнезий, който отпуска мускулите.

 

Неутрализирайте болката с натиск

Притиснете централната точка на схванатия мускул с палец, с отпуснат юмрук или с долната част на дланта. Задръжте за 10 се­кунди, направете пауза за още 10 и натиснете отново. Временно ще почувствате дискомфорт, но след няколко процедури болка­та постепенно ще отшуми.

 

Масаж

Смесете масло от полегнала голтерия с растително масло в съотношение 1:4, нанесете разтвора върху болезнения участък и масажирайте няколко пъти на ден. Билката съдържа метил салицилат (природен еквивалент на аспирина), който облекчава болката и стимулира кръвообращението. Можете да я намери­те в специализираните магазини за етерични масла. Не я из­ползвайте в комбинация със загряване, за да не предизвикате изгаряне на кожата. (Внимание: Само за външна употреба! При поглъщане билката е токсична.)

 

 

При схващания на мускулите  и редовни мускулни спазми може да се доверите на универсалният вибромасажор СТОП ПЕЙН, който отпуска мускулатурата на принципа на акупунктурата.

 

 

Как да си помогнем при мускулни спазми?

 

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *