ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

История на китайските билки за здраве

От векове билките са неизменна част от китайската медицина. Доказано е, че са били широко използвани и в други страни. Научете как природните лекове могат да помогнат и на вас.

 

В Китай медикаментите на растителна основа са повече от половината фармацевтич­ни продукти като цяло.

След като съвременните изследва­ния доказаха лечебните свой­ства на много билки, те все по-често започват да се по­явяват в аптеките на редица европейски страни.

 

Билките се използват в медицината от древни времена. Много отдавна хората са употребявали ко­ча билка и кора от върба за облекчаване на болка и треска, но едва през 1899 г. учените извличат активното им веще­ство – салицин, и синтезират лекарство­то аспирин. Медикаментите на растител­на основа продължават да играят важна роля и в наши дни. Винкристинът и винбластинът, използвани за лечение на левкемия, се извличат от растенията от семейство Зимзеленови. Лекарството тамоксифен, което се прилага при рак на гърдата и на яйчниците, се извлича от средиземноморския тис. Почти една тре­та от съвременните медикаменти са на растителна основа, а много други са син­тетична форма на растителни вещества. Предписваните лекарства, без значение дали са на растителна основа или не, са много ефикасни при лечение на тежки заболявания. От друга страна, препара­тите на растителна основа могат да се из­ползват за облекчаване на симптомите при по-леки заболявания, и то доста по-успешно. Лечението не дава незабавен резултат, но обременява организма по-малко и няма толкова странични ефекти.

 

Как да избираме правилно билките?

Подбирането на продукт на билкова ос­нова не е толкова лесно. Билките имат променливи качества. Лечебната сила на съставките им до голяма степен зависи от това откъде и кога е набрана билката и по какъв начин е обработена. В наши дни утвърдените фармацевтични компании въвеждат определени стандарти за про­дуктите си и се стремят да поддържат ед­наква концентрация на активните съ­ставки във всяка партида. По възможност избирайте качествени продукти, за да сте сигурни, че всеки път приемате ед­на и съща доза от съставките.

Дори хранителните добавки, съобра­зени със стандартите, могат да са с раз­лично качество в зависимост от произво­дителя. За да сте напълно сигурни, че продуктът е с високо качество, винаги купувайте билкови и други хранителни добавки от надеждна аптека и избирайте марки на утвърдени компании.

 

5те фундамента на китайската медицина:

 

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *