Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Стимулирайте мисълта си!

Изпадали ли сте някога в неудобната ситуация да не можете да си спомните името на човека, когото току-що сте срещнали? Ако искате паметта никога да не ви изневерява, възползвайте се от съветите на специалистите.

 

Доказано е, че възрастните хора могат да усъ­вършенстват аналитичното и пространствено­то си мислене чрез различни сложни игри като нареждане на пъзели.

 

Какво представлява паметта и ка­къв е механизмът й на функцио­ниране? Процесът, при който мо­зъкът възприема информацията, след което я запазва и възпроизвежда при нужда, е явление, което буди огромен ин­терес. Благодарение на съвременните ме­тоди като позитрон-емисионна томогра­фия (ПЕТ) и функционална магнитнорезонансна томография (МРТ) учените по­степенно започват да разгадават начина, по който функционира мозъкът.

 

Мисъл в действие

Спомените възникват като резултат от биоелектрически импулси, които се пре­дават от неврон на неврон в различни области на мозъка. Чрез нервните им­пулси се осъществява и връзката между сетивата и благодарение на тях реагира­ме физически или емоционално на по­стъпващата от заобикалящия ни свят ин­формация. Всичко това се съхранява в паметта за различен период от време.

Доказано е, че възрастните хора могат да усъ­вършенстват аналитичното и пространствено­то си мислене чрез различни сложни игри като нареждане на пъзели.

Процесът на спомняне никак не е еле­ментарен не е свързан просто с откри­ване на нужната информация в добре подредена папка с документи, поставена на определено място в мозъка. Думата „чук“ например веднага извиква в съзна­нието представа за вида, теглото, струк­тура и предназначението на този пред­мет, за шума, който произвежда при заковаването на пирон в стената – всякакъв вид информация, постъпваща от различ­ни области на мозъка. Когато си спомня­те за любимата учителка от основното училище, за части от секундата в съзна­нието ви се нарежда пъзел, съставен от различни парченца: отделни аспекти от външния й вид, характера, а вероятно и гласа й. Така събраният от отделни части­ци образ се проектира на вашето т. нар. „вътрешно око“.

 

 

Обновете мозъчните си клетки

 

 

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *