Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Тренираният мозък не е застрашен от упадък!

Притокът на знания и информация към мозъка го поддържа буден и жив, като увеличава връзките между невроните. Помислете дали да не започнете да играете шахмат или най-накрая да прочетете класическия роман, който отдавна стои на нощното ви шкафче.

 

Много по-вероятно е да запазите мозъчната си дейност в добро състояние, ако вярвате в способността си да разрешавате пробле­ми, да посрещате предизвикателства и да повлиявате на събитията еже­дневно. При доста хора основният стимул за мозъчната функция е тях­ната работа, която им дава възмож­ност да поемат инициатива, да правят преценки и да вземат решения. Ето за­що мозъчната дейност на някои мъже и жени значително се влошава след преминаването им от интензивната работна среда към спокоен живот след пенсиониране. Но ако цял живот сте изпълнявали монотонно повтаря­ща се работа, пенсионирането ще ви даде възможност да развиете умстве­ните си способности. Правилният подход е да вярвате във възможности­те си, след което да запълните деня си с дейности, които изискват качества като инициативност, гъвкавост и на­ходчивост. Няма значение дали ще получавате заплата. Изборът е ваш: включете се в доброволни кампании или отново станете студенти.

 

Тренирайте мозъка си.

Упражнения­та за памет наистина дават резултат. Проведено е изследване, при което възрастните хора, които първоначал­но трудно възпроизвеждали пет думи от списък със случайни понятия, след трениране на паметта си успели да си припомнят цели петнайсет. Проведе­но е и друго проучване, в което са участвали хора, започнали да губят способността си да следват указания или да се придвижват от точка „А“ до точка „В“. След като преминали няколко обучителни сесии, те значител­но подобрили уменията си и дори се справили по-добре от по-млади от тях участници без предварителна тренировка.

 

ЗА ТРУПАНЕТО НА ЗНАНИЯ НЯМА ВЪЗРАСТ

Някои умствени процеси действително се забавят с напредването на годините. Близо една трета от възрастните забравят имена на хо­ра, места и предмети (явлението „на върха на езика ми е“). Тренира­нето на паметта може значително да промени нещата. Що се отнася до научаването на нови умения и информация, възрастните хора не са ощетени. Изследване, проведено в САЩ, показва, че остаряване­то не променя количеството информация, което можете да запаме­тите за определен период от време. Щом веднъж научите фактите, няма да имате трудности да ги възпроизвеждате така добре, както на младини.

 

 

При проблеми с паметта и концентрацията

 

 

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *