Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Как да запазим спомените си? – част 2

  • Оставете спомена да „преспи“. Пъл­ноценният сън е важен поради две причини. Първо, мозъкът функцио­нира много по-добре, когато е отпочинал. Второ, изследванията показват, че повечето хора се нуждаят от 6 до 8 часа сън, т. е. по два цикъла дълбок сън всяко денонощие. Това дава въз­можност в мозъка да се осъществят всички химични промени, необходи­ми за превръщането на новата ин­формация или умения в дълготрайна памет.
  • Намалете стреса. Стресът, независи­мо дали се изразява в безпокойство или депресия, е главната пречка към изграждането на добра памет, тъй ка­то възпрепятства концентрацията и намалява мотивацията за придобива­не на знания.
  • Решете проблемите със сетивата. Не е възможно да се запомни инфор­мация, която не се възприема добре. При някои възрастни хора истински­те причини за проблемите с паметта са слуховите и зрителните смущения. Консултирайте се с лекаря си, ако се появят притеснителни симптоми.
  • Станете човек на навика. Улеснете живота си, като слагате очилата, клю­човете и портмонето си винаги на ед­но и също място.
  • Пийте много вода. Задължително пийте поне осем чаши течности на ден и дори повече, ако консумирате много напитки, съдържащи кофеин. Обезводняването може да причини редица проблеми, един от които е електролитен дисбаланс, нарушаващ процесите в мозъка.
  • Здравословен начин на живот. Мо­жете да подобрите паметта си, като просто следвате съветите, предложе­ни в тази книга: пълноценно хранене, аеробни упражнения поне три пъти в седмицата, без тютюнопушене и ра­зумно количество алкохол.

 

 

ЛЕСНО РЕШЕНИЕ!

Изправени сте пред умствена задача, която изисква добра памет. Чаша кафе може да ви е от голяма полза. Ко­феинът понижава син­тезирането на един от невротрансмитерите, потискащи мозъчната дейност, в резултат на което веднага се стиму­лира мозъчната актив­ност. Но внимавайте да не прекалите. Повече от 1-2 чаши кафе на ден могат да ви направят неспокойни и да намалят способност­та ви за кон­центрация.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *