Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Безглутеновата диета на звездите е сапунен мехур!

Безглутеновата диета на холивудските звезди не е нищо друго освен сапунен мехур!

glutenБезглутеновата диета не само не смъква килограми, а напротив – допринася да се сдобиете с нови, твърдят от medikforum.ru.

Ако попитате Гуинет Полтроу, Виктория Бекъм или Майли Сайръс как поддържат перфектната си линия, най-вероятно ще чуете, че го дължат на безглутеновата диета. Звездите масово избягват храните, приготвени от пшеница. Те отхвърлят хляба, макаронените изделия, пиците, всякакви тестени печива – т.е. всичко съдържащо глутен в пшеницата, ръжта и ечемика.

През последните години и хранителната индустрия се ориентира към тази мания, произвеждайки безброй безглутенови продукти. Представят ги като избор на хората, придържащи се към здравословното хранене. Което логично води до мисълта, че глутенът е нещо вредно и дори опасно. На практика глутенът трябва да бъде избягван само ако даден човек има негативна реакция към него – целиакия, но с такава диагноза не са повече от 1% от хората.
Радетелите на безглутеновото хранене са убедени, че по този начин могат да отслабнат. Но това убеждение е сбъркано! В едно безглутеново кексче има точно толкова мазнини и захар, колкото в “глутеновото”. Кексчето си е кексче!

Безглутеновият хляб дори се замесва с повече от обичайните мазнини, за да бъде мек. Така продуктите със съответното “диетично” етикетче на практика са и по-мазни, и по-скъпи. На всичко отгоре престижното издание Journal of the Academy of Nutrition and Dietetics е публикувало изследване, в което се прави извод, че не съществуват никакви научни доказателства за здравословния ефект и резултатността на безглутеновата диета. Нещо повече – ако един човек не страда от целиакия, т.е. глутенът не му е противопоказен, диетата може да му създаде проблеми с чревния тракт.

Съветът на диетолозите е да не се поддаваме на безглутеновата мания, а да заменяме част от хляба с плодове и зеленчуци. Задължително е също да отделяме повече време за спорт.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *