ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Специалисти: Интернет е новата дрога

Много хора са пристрастени към интернет

 

internetСпециалисти са категорични, че постоянното включване в интернет може да доведе до зависимост. Милиони хора по света непрекъснато търсят нова информация и когато получат отговор на въпросите, които ги вълнуват, се чувстват удовлетворени.

Не е чудно, че Мрежата е толкова примамлива за толкова много хора. Някои от тях до такава степен се привързват към всичко виртуално, че се откъсват от истинския живот.

Бавенето на очакваните отговори или пък липсата на интернет често води до раздразнителност, трудно съсредоточаване и агресия.

Банална мания или психическо заболяване? Психолозите все още не са успели да дадат ясен и точен отговор на този важен въпрос. Но все пак повечето изследвания говорят за киберзависимост, която често е съчетана със социална фобия или пристъпи на паника.

Как да разберете дали сте зависим от интернет?

Ако ви е страшно трудно да си изключвате компютъра дори когато имате важна среща, не намирате време за обичайните си задължения, за близки и приятели, вие сте зависим от интернет. Направете нещо по въпроса, защото виртуалният свят по никакъв начин не може да замени реалния такъв.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *