Празните калории от които пълнеем

Семейство Калтън са водещи експерти в храненето

диета

Д-р Джейсън Калтън е общопрактикуващ лекар и нутролог. Съпругата му Мира е започнала да се занимава с проблемите на храненето, когато била на 30 години. Тогава с изненада разбрала, че плътността на костите й е като на 80-годишна жена. Млада и красива, тя си мислела, че има всичко. Ръководела собствена пиар агенция в Манхатън, вечерите й били разпределени между бляскави коктейли и най-новите кинопремиери. „Минах през етапа „Защо всичко това се случва на мен“ и взех живота си в своите ръце – казва Мира. – Реших, че няма да пия лекарства, а ще търся природни средства. Четях, експериментирах. Тогава се намеси съдбата и ме срещна с Джейсън. След две години по неговата програма за хранене се възстанових напълно.“

След като стават семейство, Мира и Джейсън решават да обобщят опита си от лечението й. Наясно са, че начинът й на живот е първопричината. Околната среда в комбинация със стрес и неправилно хранене водят до остеопоразата.

Семейство Калтън посещават 100 страни и изучават хранителните навици на хората там. Резултатът е множество научни статии и бестселърът „Празните калории“. В него авторите описват как се появява дефицитът от полезни вещества, който води до скрит глад. Той не е очевиден като явния, но затова пък е много по-опасен. Признават го учени от цял свят, през последните 1-2 години УНИЦЕФ също обръща специално внимание на витаминозния дефицит, пише вестник „Всичко за семейството“.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *