Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Лоши навици, които всъщност са полезни

Доброто възпитание – както ни внушават от детството – не допуска да си гризеш ноктите, да се оригваш и пускаш газове, да ядеш в леглото.

noktiОказва се обаче, че тези вредни навици всъщност са полезни!

Ако ръцете ти не са мръсни, да си гризеш ноктите означава да допуснеш в тялото си малка доза бактерии, от което укрепва имунната система. Имунната система има своя памет, която реагира при повторно нахлуване на същите бактерии.

Оригването не звучи приятно за околните: характерният звук се чува, когато клапанът на хранопровода в гърлото пропуска с вибриране газ от стомаха. В този газ има различни субстанции, продукт на храносмилането. Някои мазни храни, алкохолът и газираното предизвикват отделянето на голямо количество газ – ако той не бъде отделен навреме, в хранопровода може да проникне стомашен сок и да се получат киселини.

Пускането на газове също е необходим процес, както и оригването. Природата е предвидила възможност за освобождаването им от червата, за да не се получава неприятно или дори болезнено подуване. Съчетанието на някои храни има такъв ефект, а също и някои болестни състояния на стомаха.

Пукането със ставите на пръстите дразни слуха на околните, но прави ръцете по-гъвкави. Звукът се ражда от малки мехурчета въздух, които се формират в синовиалната течност около ставите. Мехурчетата се пукат, след което се появява усещане за свобода на движенията.

Яденето в леглото е един от лошите навици, които всъщност позволяват да балансираме храносмилането си. Не бива да се яде прекалено бързо или в движение – а в отпускаща обстановка. Всъщност – какво по-отпускащо от леглото?!

Ако видите човек да плюе на улицата, какво ще си помислите? Ясно е. Но при големи физически натоварвания отделянето на слюнка се увеличава и това затруднява дишането. Тогава какъв е изводът?

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *