Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Лекарите са категорични: Честото къпане е вредно за здравето!

Взимайте си душ по два пъти на седмица, препоръчват докторите

 

взимане на душ Редица изследвания показват, че честото къпане е вредно за здравето. Лекарите са категорични, че при постоянно измиване на горния слой на кожата се нарушава онази зона, която синтезира витамин D под въздействието на слънцето.

„Всичко, което правим, е добре да е с мярка. Не бива да се прекалява с употребата на течни сапуни“, предупреждават израелски лекари.

Д-р Рахели Луцати казва, че човек не трябва да си взима душ повече от 2-3 пъти на седмица дори през топлите месеци. “Косата не трябва да се мие всеки ден“, съветва тя.

Луцати обяснява, че хигиенните стандарти са продиктувани само от социални съображения, но не и от медицински такива.

„Ежедневното къпане със сапунени разтвори е опасно за здравето – така се нарушава киселинно-алкалният баланс на кожата, тя се изсушава и по този начин се разрушава природната защита на кожата от бактерии и гъбички“, са думите на докторите.

Течният сапун има разрушаващо действие, тъй като съдържа голямо количество повърхностно-активни вещества. Друг голям недостатък е, че трудно се отмива от кожата.

„Ако искате да сте здрави, взимайте си душ само по два пъти на седмица“, съветва д-р Луцати. Тя препоръчва през другите дни да се хигиенизират само някои части от тялото.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

От 3 до “Лекарите са категорични: Честото къпане е вредно за здравето!

  1. До 1(шматката) каза:

    Ти нещо си много сбъркана бе шматко такава. Нещо си много разглезена, 2 пъти на ден къпане ти наред ли си ? На никой не му пука как ти е приятно на теб и как се чувстваш. СЛУШАЙ КАКВО ТИ ПЕЕ РАДИОТО. НЕДЕИ ДА УСПОРВАШ ЛЕКАРИТЕ КуЧкА таква!!!

  2. Ристу каза:

    До 1.

    Коя си ти, че да спориш с лекар с висше образование? Не се чувствала комфортно… На никого не му пука как се чувстваш. Хората ти казват, кое е полезно за здравето ти, а не за чувствата ти.

  3. Iva каза:

    Не съм съгласна!

    Много по-опасно за здравето ми ще бъде ако се къпя 2 – 3 пъти в седмицата, вместо всеки ден по 2 – 3 пъти. Не бих се чувствала добре нито физически, нито психически.

    За косата смятам, че трябва да се мие винаги, когато човек усеща, че е нужно да го направи. Не мога да си представя, че при 40 градуса през лятото ще се прибера, ще усещам косата си изпотена и няма да я изкъпя, само защото съм я измила сутринта преди да изляза. С дълга коса съм и водичката и се отразява добре.

    Душа ми е нужен за да се чувствам комфортно и категорично не съм съгласна с твърденията от статията. Ужасно е усещането, когато в магазин например до теб се приближи някой „ухаещ“, за който къпането е вредно и се придържа към написаното в статията. По-добре гъбички и бактерии, отколкото краста или разни други там болести!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *