Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Десет забранени неща за бременните

Бременността без съмнение е щастливо време за една жена, решила да стане майка. Не всичко е съвършено – съобразяването със статуса на родителството започва още преди на бял свят да се появи новият човек!

maternity-style1Съществуват цял куп забрани и ограничения, които бременната трябва да приеме – ако иска да износи плода и да роди здраво дете. Ето най-важните от тях!

1.Не трябва да се вдига тежко. Всяка тежест над три килограма е заплаха за изхвърляне на плода.

2. Забранени са рентгенът и флуорографията. Изследванията чрез облъчване могат да причинят увреждане в нервната система на бебето. Забраната е в сила от третата седмица и до деветия месец на бременността.

3. Алкохол и наркотици. Причиняват спонтанни аборти и преждевременно раждане. Рискът от мъртво раждане нараства 30 пъти, а на раждане на дете с патологии – 60 пъти.

4. Изключват се тежки и напрягащи занимания като велоспорт, яздене на кон, тежка атлетика. Препоръчват се плуване, разходки, специална гимнастика за бременни.

5. Не трябва да се използват изкуствени подсладители. Захаринът и цикламатът причиняват задръжки във формирането на нервната система на бебето. Има теории, според които те причиняват и злокачествени заболявания. Аспартамът е изключен не само по време на бременността, а и докато младата майка кърми.

6. Опасно е да се ходи в солариум или да се стои дълго време на слънце. Ултравиолетовото лъчение е определено като негативно, защото провокира усилено действие на жлезите с вътрешна секреция у бременните с възможни негативни последици за износването на плода.

7. Вибромасаж и хидромасаж – неподходящо! Може да доведе до прекъсване на бременността, тъй като стимулира мускулната дейност.

8. Сауна – има ли нужда от обяснения?

9. Самолечение и безконтролно вземане на лекарства. Рискът бременността да се прекъсне е също толкова висок, колкото и плодът да бъде увреден.

10. Кафето и чаят трябва да се ограничат. Кофеинът минава през плацентата и попада в кръвоносната система. Последици – възможни проблеми със сърцето и нервната система на бъдещото дете.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *