ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Бременните рискуват, ако пият редовно зелен чай!

Зеленият чай е сред продуктите, които се считат за здравословни. Любителите на зеления чай могат да ви говорят с часове за несъмнената полза от него, и за това – как да бъде приготвена тази вълшебна напитка.

teeЕто обаче какво са установили специалисти по хранене от изследователския център “Джон Инес” в Испания. Зеленият чай всъщност пречи за усвояването на фолиевата киселина, която е необходима за развитието на плода в майчината утроба, пише www.kp.ru. Както е известно, недостигът на фолиева киселина в организма на бъдещите майки повишава риска от вродени дефекти на потомството. Именно това е причината за масовата профилактика с фолиева киселина сред бременните жени. Ако една бременна пие по 2-3 чаши зелен чай дневно, това увеличава риска за спонтанен аборт или раждане на дете с увреждания.
Американски учени от Университета в Ню Джърси пък твърдят на базата на свои проучвания, че прекалената употреба на зелен чай създава условия за заболявания на черния дроб и бъбреците. Любителите на тонизиращата напитка вкарват в тялото си голямо количество полифеноли, които водят до негативни промени в черния дроб. Зеленият чай става опасен, ако пристрастените към него пият редовно повече от две чаши на ден.
Но наистина ли трябва да се откажем от този прекрасен продукт? Толкова черен ли е дяволът? Нека не изпадаме в крайности: предупрежденията все пак са полезни, когато трябва да ни напомнят да внимаваме с количеството. Зеленият чай си остава наш приятел: той съдържа полифенолоксидаза – мощен антиоксидант, който пази клетките ни от свободните радикали и предотвратява възпалението на кръвоносните съдове.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *