ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Ето кои са най-добрите чистачи на тялото ни!

Човешкото тяло прилича на филтър: всеки ден то преработва различни храни, за да ги превърне в енергия и строителен материал. Този процес е свързан с натрупването на токсини.

4esANНатрупването на отработени съставки, шлаки, токсини – всичко това задръства филтъра. Разболява тялото ни – затова трябва да се погрижим за редовна детоксикация. Кои храни прочистват успешно филтъра и предотвратяват неговото задръстване, описват от www.kp.ru. Цитират се резултати от изследването на д-р Едуард Груп от САЩ, който препоръчва по-често да се похапват следните продукти:

1. Чесън. Стимулира секрецията на биологично активен селен и сяра, двата най-важни компонента в процеса на детоксикация. Освен това чесънът съдържа 39 антибактериални, антипаразитни и противогъбични компоненти. Това позволява не само да се изведат от тялото натрупаните токсини, но и да се неутрализират пораженията от тяхното присъствие.
2. Зелени подправки. Не мислете, че са маловажни и служат само за украса на едно блюдо. Копърът, магданозът и спанакът идеално изчистват стомашно-чревния тракт. Съдържащият се в тях хлорофил блокира размножаването на болестни бактерии.
3. Цитруси. Началото на деня с пресен портокалов сок е великолепно и здравословно! Лимоните са отлична добавка към всяка салата. Съдържащият се във всички цитрусови плодове витамин С е безспорен отличник в задачата за детоксикация. По-добре е да си го набавим от плодовете, а не от хапчета.
4. Зеленчуци. Броколи, лук, зеле, аспержи, артишок, моркови и цвекло. Ако всичко това го има в менюто ви, стомашно-чревният ви тракт ще работи като швейцарски часовник.
5. Морски водорасли. Новооткритите спирулина и хлорела не се съдържат в познатите ни продукти, но има начин да си ги набавим. Медиците са твърдо за ролята им на едни от най-добрите чистачи на организма. Освен това те неутрализират храненето чрез алкализиращия си ефект, докато повечето приемани от нас храни окисляват организма.
Освен изброените продукти медиците насърчават яденето на сурови семки – тиквени и слънчогледови, зехтин, авокадо и зелен чай.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *