Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Гуарана – по-силна от кафето, по-вкусна от какаото

Гуарана е растение, което се среща в Южна Америка и най-вече в Бразилия

Местните племена на Бразилия и съседните страни са използвали гуарана за лечение на много заболявания. Включени в този списък, са диария,хипертония , повишена температура, мигрена, невралгия, и дизентерия.

Гуараната е била използвана за лечение на болка, преодоляване на умората, борба с преждевременното стареене и детоксикацията на кръвта. Установено е , че тя е полезна за контролиране на газовете в червата, при затлъстяване, диспепсия, умора и атеросклероза.

Употребата на гуарана има положителен ефект върху централната нервна система, по-специално като стимулант и е желана добавка от много спортисти и хора на диета, защото повишава метаболизма.

Гуараната има по-висок процент кофеин от кафето или какаовите зърна. Поради тази причина тя често се използва в енергийните и безалкохолните напитки.

Билката е полезна и при сърдечно-съдови заболявания. Тя укрепва и балансира работата на сърцето. Използва се и за прочистване на кръвта и действа против образуването на съсиреци.

Гуараната има полза като средство за предотвратяване на топлинен удар и други заболявания, причинени от топлината. Понижава телесната температура и поддържа нормалния обмен на електролитите в организма.

Благодарение на нея вие може да повишите своята умствена острота. Билката е много добрав контрола на умствените способности е с положителен ефект при стимулиране на централната нервна система.

Гуараната има много добър аналгетичен (обезболяващ), ефект и е ненадмината в борбата с наднорменото тегло.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *