Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Аутсайдер или аутист е моето дете?

Георги изглежда като всички 17-годишни тийнейджъри – обича дънките, суичърите и кецовете

аутизъм

Слуша силно музика, понякога рисува, часове прекарва в интернет. Родителите му обаче са силно разтревожени, че той е аутсайдерът на класа. Почти няма приятели, не ходи по купони, рядко говори по телефона. На всичкото отгоре успехът му не е особено висок, отказва и да участва в извънкласни занимания, особено ако са свързани с взаимодействие с други хора.

„Тийнейджърът може да се превърне в аутсайдер по най-различни причини – заради външността, разбиранията или поведението си -пише американската психоложка Катрин Прат, цитирана от вестник „Всичко за семейството“ – Някои хора просто са със затворени характери и е трудно да бъдат променени.“

От автобиографиите на известни и успешни личности става ясно, че в училище много от тях са били „лузъри“, отбягвани от връстниците си – сър Антъни Хопкинс, Сара Мишел Гелар, Мария Шрайвър. Том Круз дори ядял бой, защото страдал от дислексия и го смятали за бавноразвиващ се.

Какво може да направите за детето си, за да му помогнете да се социализира?

Най-напред се поровете в миналото. Едва ли някой познава детето ви по-добре от вас. Дали то наистина е затворено по характер или нещо го е наранило? Ако е така, има два начина тийнейджърът да преодолее изолацията. Единият е открито да говори с хората, които са го обидили, да изясни отношенията си с тях и да им прости. Вторият, ако диалогът не се получи, е.да насочи енергията, която му дава гневът, в градивна посока, пише вестник „Всичко за семейството“.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *