ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Какво представлява загубата на слуха?

Какво представлява загубата на слуха

Какво представлява?

Старческата глухота, позната още като пресбиакузис, се среща често. Това е прогреси­ращо заболяване, което запoчва на 20-годишна възраст и се задълбочава след 50-те. Обикновено началото e със затруднено чуване на високочестотните звуци, а по-късно и на нискочестотните. Загубата на слуха възниква поради увреждането на малките клетки с власинки, които играят ролята на слухови рецептори във вътрешното ухо. Други фактори са непрекъснатото излагане на силен шум, наследственост и наруше­ния в кръвоснабдяването на ухото, причинени от сърдечносъдови заболявания и дру­ги проблеми с кръвообращението. Пресбиакузисът засяга в еднаква степен и двете уши, но не води до пълна глухота.

Хората със загуба на слуха чуват шум в ушите, който може да бъде звънтящ, бучащ или съскащ. Възможно е да ги притеснява през цялото време, често или само поняко­га. Ако се появят подобни симптоми или загубите слуха си, изпитате болка в ушите или забележите отделянето на секрет, трябва да отидете на преглед.

 

Как се лекува?

Лекарят ще ви прегледа, ще ви направи различни изследвания, за да изключи вероят­ността за други проблеми, които са лечими (например натрупана ушна кал). След то­ва вероятно ще бъдете насочени към специалист УНГ или към специализиран център по аудиология за проверка на слуха. След получаване на резултатите лекарят може да ви предпише слухов апарат или друг подобен уред. Не очаквайте много от апарата, за­щото той няма да върне нормалния ви слух. Но със сигурност ще го подобри.

 

СИМПТОМИ

  • Неспособност за чуване и разпознаване на звуците.
  • Трудно следене на разговора, защото думите се сливат и стават неразбирае­ми, особено когато има паразитни шумове.
  • Чувствителност към силни шумове.
  • Шум или звънене в ушите.

 

 

6 малко познати тактики за предотвратяване на проблеми със слуха

 

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *