Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Можем ли да излезем от света на тишината?

Човек може да оглушее напълно дори след травма или при прием на силни антибиотици!

 

Определения като глухонеми често обиждат хората с нарушен слух и говор и при това с основание. Защото според тях езикът на жестовете е не по-малко експресивен, оживен и образен, това обаче го знаят хората, които си общуват с този език. Вероятно всеки от нас се пита какво ли си говорят хората, които ръкомахат така оживено, но само когато се сблъскаме с такава ситуация реално започване да се интересуваме от езика на жестовете.

Но хората със здрав слух трябва да знаят, че никой не е застрахован,  защото слуховите нерви може да се увредят трайно дори и при прием на по-силни антибиотици. В случай, че слухът се загуби безвъзвратно, то нищо повече не може да се направи, но ако загубата е частична специалистите твърдят, че има надежда и средствата за това са много.

  • В различна възраст, причините за загуба на слуха са поне няколко:
  • Възпалително заболяване на средното ухо;
  • Инфекциозни заболявания като грип и менингит;
  • Наследственост;
  • Черепно-мозъчни травми;
  • Възрастово намаляване на слуха;
  • Лечение с антибиотици;
  • Тумори и ракови образувания.

 

Основна причина си остава най-вече напредналата възраст и реалността за хората, които до един момент са чували нормално и в следващият момент вече не могат да чуят шумоленето на листата или опасността на приближаваща кола по улицата. Ежедневните нормални неща като говорене по телефона, слушане на радио или просто поддържане на нормален разговор вече стават много по-сложни. Реалността е такава, че хората около тях се дразнят от непрекъснатото повтаряне на едни и същи въпроси, а съседите се сърдят, заради увеличеният до дупка телевизор. Освен това дори поведението на тялото им се променя, защото се налага непрекъснато да извъртят глава на една страна, за да чуват по-добре или да запушват едното си ухо, за да чуват повече с другото, реално обаче, това постоянно напрежение допълнително разрушава слуховите нерви и това допълнително прави проблема все по-сериозен.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *