ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Спорта и храната са най-важни за предпазване от рак на простатата

рак на простатата

ХРАНИТЕЛЕН РЕЖИМ

  • Мазнини. Консумирайте бедна на мазнини храна, включваща главно риба, птици без ко­жата, нискомаслени млечни продукти и 5 порции плодове и зеленчуци на ден. Намалете приема на наситените мазнини.
  • Жизненоважни зеленчуци. Червеният пигмент, съдър­жащ се в доматите, има предпазни свойства. Усвоява се най-добре след топлинна обработка. Можете да си го доста­вите чрез пицата, доматения сос и соса за спагети. Зеле­ният грах, бобовите храни, броколите и зелето могат значи­телно да намалят риска ви.
  • Плодове. Според едно изследване мъжете, които приемат повече от пет порции плодове на ден, са с два пъти по-малък риск от рак на простатата в сравнение с мъжете, кои­то приемат по-малко от една порция дневно.
  • Соя. Ниският процент на случаите на рак на простатата в Япония вероятно има връзка с богатата на соя храна на японците. Включвайте тофу или соеви бургери в менюто си поне два пъти седмично. Опитайте и соевото мляко.

  • Цинк. Храните с високо съдържание на цинк са полезни за простатата. Ценни източници на цинк са пълнозърнестите храни, морските дарове, гъбите, тиквите и слънчогледо­вите семки, както и орехите и бадемите.

 

ДВИГАТЕЛНА АКТИВНОСТ

  • Движете се. Редовният спорт и поддържа­нето на здравословно тегло определено ще на­малят риска ви.
  • Изберете сигурността. Консултирайте се с лекаря си за честотата и вида на прегледите. Препоръчва се мъжете над 40 години, които имат фамилна обремененост, редовно да си правят PSA скрининг.
  •  Повече витамини С и Е. Приемът на витамин С и 250 мг витамин Е на ден ще ви предпа­зи от рак на простатата. Добавките цинк и рибено масло (заради омега-3 ненаситените мастни киселини) също се препоръчват. Потърсете съвет отличния си лекар, преди да започнете редовен прием.
  • Бета-ситостерол. Това е добавка, съдържаща активните вещества на билките сао палмету и корен от коприва, които са с доказано добър ефект за предотвратяването и контро­лирането на проблемите с простатата.

 

Симптоми и лечение на увеличена простата

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *