Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Повишете имунитета си с броколи и хрян!

Ползата от някои продукти се засилва, когато ги съчетаете с други – ето някои полезни съчетания.

Броколи и хрян

Ако към броколито добавите лютивичко или горчивичко – хрян или горчица, ще се получи истински „щит”, подсилващ противораковата защита на организма. Ферментът, който се съдържа в тези подправки, помага на полезните вещества в зелето да се усвоят напълно. Броколито е богато на витамин С и много ефикасно извежда токсините от организма. А благодарение на летливите вещества в хряна, избягваме настинките, защото те убиват вредните микроби.  Хрянът не се препоръчва за хора с високо кръвно налягане, тъй като той предизвиква прилив на кръв към съдовете на главата.

Домати и маслини

Ако задушите доматите и добавите към тях маслини, полезните им качества се усилват. Варените домати съдържат ликопин – ценен антиоксидант, а в маслините витаминът Е е чудесен антидепресант. Италианците ядат спагети със задушени домати и зехтин. Особено приятно е да ядем тази комбинация в дъждовни дни, когато няма слънчева светлина, която да ни зарежда с енергия.

Чесън и джинджифил

Двата продукта разграждат мазнините и засилват обмяната на веществата. Чесънът ускорява храносмилането, а джинджифилът потиска чувството за глад. Добавяйте ги в храната още при първите симптоми на настинка, защото убиват микробите. Джинджифилът подобрява храносмилането и за това е добре да се добавя, когато готвите месо, което се счита за трудносмилаема храна. Внимавайте с тези продукти, ако имате язва или гастрит – консумирайте ги след като изпиете едно хапче протектор за стомаха, например, омепразол.

Зелен чай и лимон

Зеленият чай нормализира храносмилането, неутрализира киселинността, намалява риска от инсулт. За съжаление голяма част от полезните вещества се губят при усвояването. Затова, ако добавите лимон, напитката се усвоява по-пълноценно. Хората, които пият зелен чай всеки ден, много рядко боледуват от сърце.

Но тези, които страдат от неврози и остеопороза, не трябва да прекаляват с пиенето на зелен чай.

 

Плодове и зеленчуци – важно е разнообразието!

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *