ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Кокосът – още един суперпродукт!

Кокосът и кокосовото масло помагат на организма да се предпази от сериозни заболявания, а също и да се смъкнат наднормените килограми.

kokosАвстралийски учени препоръчват кокоса и маслото от кокос да бъдат включени в списъка на съвременните суперпродукти, информират от medikforum.ru. Доскоро обаче се смяташе, че кокосът съдържа твърде много наситени мазнини, които не го правят подходящ за диетично хранене.

Изследователите от Куинсленд все пак твърдят, че кокосовите наситени мазнини не предизвикват сърдечни заболявания. Учените се позовават на по-старо изследване, при което научно е доказано това. На практика кокосът и продуктите му могат да се окажат една от най-ценните храни на съвременния човек.

В маслените молекули на кокоса се съдържат триглицериди от средната верига – вещества, доставящи енергия за ускорено изгаряне на мазнините в организма. Освен това те потискат дейността на бактерии, вируси и гъбички. Плодната част на кокосовия орех се оказва изключително здравословна – тя дава енергия, помага да се редуцира теглото, нормализира холестерина и инсулина. Освен това защитава сърцето и предпазва проявата на тежки неврологични разстройства като болестите на Алцхаймер и Паркинсон. Сред приносите на екзотичния плод е и възможното предпазване от инсулти.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *