Косопад? Кокосово масло е това, което ви трябва

От детството си, хората, живеещи в по-голямата част от крайбрежните и топли райони на света, по-специално в областите, в които кокосовия орех расте в изобилие, като в Индийския субконтинент, Шри Ланка , Индонезия, Малайзия , Мианмар, Филипините и др., познават сладката миризма на кокосовото масло. Те знаят и колко полезно може да бъде това масло.

кокосово масло косопад
Кокосовото масло помага при косопад

Кокосовото масло е в употреба като масло, което помага да се превъзмогнат някои проблеми с косата в продължение на векове и е показало забележителни резултати. Някои компоненти в него поддържате косата силна, витализирана, подхранена и защитена от белезите на стареенето. Нека да видим кои са тези компоненти и какво е тяхното въздействие върху косата.

Лауринова киселина: Една от най-отговорните причини за загубата на коса е антимикробното действие върху кожата на главата и корените на косата. Така че, за да защитим косата от тях, всичко от което имаме нужда, е надежден антимикробен агент. Лауриновата киселина, която присъства в кокосово масло, е един от тях. Тя е основен триглицерид и има отлични антимикробни свойства.

Капринова киселина: Това е още един от триглицеридите в кокосовото масло, което, като лауриновата киселина, се получава друг моноглицерид – монокарин и има не по-малко добри антибактериални свойства. Общото, което трябва да кажем е че кокосовото масло притежава отлични свойства за борба с бактериите и може да бъде полезно не само за заздравяване на косата, но за възвръщане добрия вид на кожата.

Витамин E: Почти всеки добре образован човек знае значението на витамин Е за кожата и косата. Този витамин запазва скалпа и кожата на главата здрави и поддържа косата подмладена.

Хидратираща маска за коса с кокосово масло 300 мл
Хидрaтирaщa мacкa зa кoca c кoкocoвo мacлo

Оценете статията
Оценка 1.5 от 2 гласували

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Актуални промоции в lekuva.net

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Разглеждайки този уебсайт, вие се съгласявате с използването на бисквитки.