Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Комплименти и внимание могат да накарат детето да носи очила

Позволете на детето да участва в избора на модел

дете очила

Детето се нуждае от корекция на зрението? Няма да е лесно да го убедите, че се налага да носи очила. Най-голямото му притеснение е как ще го възприемат съучениците. Дали няма да му се подиграват и да го обиждат с „цайс“, „зубър“, „очилатко“. Не изстрелвайте мигновено, че това са глупости, които не заслужават внимание. Проявете разбиране и съпричастност, вдъхнете увереност на детето, докато свикне с промяната във външния си вид.

Изтъкнете предимствата – с очила ще може по-лесно и спокойно да чете, да вижда написаното на учебната дъска, да гледа телевизия.

Нека участва в избора на модел – така поне ще носи нещо, което му харесва. Обяснете, че очилата са моден аксесоар. Ако изберете фотосоларни стъкла – все едно е със слънчеви очила. Купете красив калъф и кърпичка за почистване. Това ще накара детето да се чувства по-специално.

И известните ги носят – дайте пример с популярни личности като Бил Гейтс и герои като Хари Потър.

Бъдете щедри на комплименти – похвалете новия външен вид на детето, и то не само у дома. Така и околните по-бързо ще свикнат с промяната.

Ако обаче детето така и не иска да свикне с очилата, обсъдете с лекаря възможността да ги замените с контактни лещи, пише вестник „Всичко за семейството“.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *