Хирурзи спасиха дете от 2-килограмов лицев тумор

Британски хирурзи оперираха успешно дете от Уганда, което живяло дълго време с гигантски тумор на лицето.

triniМалката Трини Амухирве страдала от доброкачествен тумор, който обезобразил лицето й и не й позволявал да се усмихва, да диша и да се храни нормално. Паразитната маса се разраствала бързо и преди операцията вече била около два килограма, разказва medikforum.ru. Семейството на детето нямало пари за скъпата операция зад граница, която можела да постави нещата под контрол. Медиците в родината на Трини си признали, че не са в състояние да решат проблема й. Нещата се развивали зле – имало дори прогноза, че туморът може да убие детето, като направи дишането му невъзможно.

В британската благотворителна организация Facing the World научили за съдбата на момичето и обявили, че ще поемат всички разходи по пътуването и лечението на Трини. Само за лечението й били похарчени 65 000 паунда, но Трини вече може да се усмихва! Предстоят й още две пластични операции, след които тя ще изглежда като повечето си връстници.

Майката на Трини признава, че когато водели дъщеря й в операционната, тя си мислела, че я вижда жива за последен път. В този момент туморът вече закривал цялото й лице и тя почти не можела да говори. Разбира се – благодарностите на фамилията са безкрайни. Единственото тъжно нещо в цялата история е това, че медицината наистина може да сътворява чудеса – но достъпът до тях за бедните хора като Трини е много труден!

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *