Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Чудеса на трансплантацията: ново лице от принтер!

Хирурзи възстановиха половината лице на пациент, като използваха авангардна техника за трансплантиране.

3DАнгличанинът Ерик Могър бил диагностициран с агресивна форма на рак. Туморът се развивал скоростно под кожата в лявата част на лицето му и бързо пораснал колкото топка за тенис, разказва medikforum.ru. Операцията била неизбежна – а при нея се наложило да бъдат остранени окото, част от лицевата кост и челюстта. На оперираното място се отворила ужасна дупка, която плашела хората и била на път да съсипе семейството и бизнеса на Могър. Преди да се разболее той бил управител на ресторант, но промяната във външността правела присъствието му на работното място нежелано. Ерик се затворил и излизал само вечер по тъмно, когато никой не може да го види.

Напредъкът на модерните технологии обаче позволил на Ерик да се върне към по-нормален живот. Лекари от лондонска клиника му изработили индивидуална “кръпка” с помощта на 3D принтер. Умната машина сканирала съхранената част на лицето и изработила програма, с чиято помощ бил направен макет на лявата част. В продължение на дълги часове устройството наслагвало микроскопични слоеве от специален вид пластичен материал, който постепенно придобил формата и вида на липсващия фрагмент от лицето. Последвал своеобразен монтаж и Ерик за първи път от няколко години могъл да изпие чаша вода и да хапне парче пица, както правел реди болестта.
Разбира се, лицето му не може да се върне, но съвършената маска го спасява от неудобството и драмата да бъде сам, с усещане за близък край.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *