Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Шок! Анорексия в детската градина?!

Мъник от детската градина признава на майка си, че постоянно изпитва глад. В главата му обаче звучи глас, който не му разрешава да посяга към храната.

anorexiaТревожната случка е била излъчена по новините на американски ТВ-канал, информират от puls.bg. Екип от университета във Флорида е констатирал, че темата за телесната маса “слиза” във възрастовата група под 12 години. Деца на възраст 3-6 вече се притесняват, че изглеждат дебели. Изследователите с тревога регистрирали 121 подобни случая.
Оказва се, че анорексията вече не е проблем само на тийнейджърската възраст, а засяга и детските градини.

Най-тревожното е, че повечето родители нямат представа за драмата в подобна крехка възраст, докато децата свикват да премълчават и крият притесненията си. Съветът на психолозите е внимателно да се следи за всяка промяна в поведението, както и дали децата коментират въпроси за наднорменото тегло.
Още в тази възраст е напълно възможно да се отключат процеси, които да доведат до психични и здравословни проблеми от рода на анорексията. Главна тема в мислите на децата става отслабването, те губят способността да се самооценяват реално и не отчитат истинските размери на тялото си. Струва им се, че са затлъстели дори когато са слаби.

Според всички статистически данни най-сериозно засегнатата от проблема група си остават тийнейджърите и младите жени на възраст около 20 години. Проявите на пре-анорексия у малки деца обаче става сериозно изпитание за модерното общество, което издига в култ определен тип телесни пропорции и маниер на хранене.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *