Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Анорексията е болест на чувствителните

Факт е, че някои хора по природа са по-чувствителни от останалите

Те обикновено са интелигентни, надарени с артистичен талант, но с ниско самочувствие. Живеят на по-мисловно ниво и така влизат в противоречие с животинската си природа.

Най-често анорексията изяжда тийнейджърите. Почувстват ли се отхвърлени от връстниците си, те решават, че е заради външността им. Основната задача на родителите е да направят децата си приспособими и справящи се. Хубаво е подрастващите да са красиви, трудолюбиви и добри. Но трябва също да знаят как да поставят граници между себе си и околните, а случи ли се някой да проникне в личната им територия, да умеят да се защитават.

Ако все пак детето ви трайно залитне към анорексията, трябва да знаете, че лечението е дълго и сложно. „50% от терапията е свършена, когато пациентът каже гласно „не“ на болестта“, твърди психоложката Галя Мутафова. Най-напред трябва добри специалисти да установят дали въпреки всичко не става дума за някакво органично заболяване. Следва комбиниране на няколко компонента -психотерапевтично, психиатрично, диетично, а може и алтернативно лечение. Най-важното е пациентът да открие специалист по хранителните разстройства, на когото изцяло да се довери.

„Защото анорексията е болест не на тялото, а на цялата личност. Почувства ли се добре душата, научи ли се да приема света такъв, какъвто е, и организмът ще оздравее“, заключава терапевтката.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *