ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Здравето на бъбреците зависи от теглото и фигурата

Може ли да се предвиди дали един млад човек в зряла възраст ще страда от бъбречно заболяване? Оказва се – да!

kgБъбречните заболявания могат да се прогнозират години напред, твърдят изследователи в публикация в The Times of India. Ако във възрастовия диапазон 26-36 години сте имали наднормено тегло, това е почти сигурно, информират от medlinks.ru. Риск съществува и при хората, чието телосложение е тип “ябълка”.
За да направят своите изводи, учените са анализирали здравния статус на 4584 пациенти. Базата данни разполага с информация за индекса на телесната им маса на различна възраст. Оказва се, че наднорменото тегло на млада възраст действително увеличава двойно риска от хронични бъбречни заболявания в сравнение със случаите, когато хората са напълнели към 60-те си години или по-късно. Рискът е още по-висок сравнено с пациенти, които не са променили драстично теглото си и в третата възраст.
Учените отбелязват и друга подробност – че само в отделни случаи хроничните бъбречни заболявания са “в комплект” с диабет или хипертония. Техният извод е, че над 30% от случаите на бъбречни заболявания могат да се избегнат, ако хората са загрижени за нормалното си тегло още в млада възраст.
Превенцията никога не вреди, коментират още изследователите. Засега те все още не могат да кажат как точно продължителният живот със свръхтегло отключва бъбречните проблеми. Не е ясно и дали това е по-опасният вариант, или рязкото напълняване след 60-годишна възраст. Ясно е единствено, че връзката съществува и осъзнаването й следва да бъде мотив за поддържането на нормално тегло.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *